SUN’IY INTELLEKT YORDAMIDA TIBBIY TA’LIM VA MASOFAVIY TIBBIY XIZMATLARNI MODERNIZATSIYA QILISH - Yunusova Muxlisa,; Maksudova Malika,; Nadirova Yulduz, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  sun’iy  intellekt  (SI)  texnologiyalarining telemeditsina va tibbiy ta’lim tizimlariga joriy etilishi, ularning o‘zaro integratsiyasi hamda sog‘liqni saqlash tizimini raqamlashtirishdagi roli ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi.  SI  asosidagi  masofaviy  diagnostika,  klinik  qarorlarni  qo‘llab-quvvatlash tizimlari,  virtual  simulyatsiyalar  va  adaptiv  o‘quv  platformalarining  samaradorligi yoritiladi. Shuningdek, integratsiyaning afzalliklari, muamolari va istiqbollari ko‘rib chiqiladi.