KIMYOVIY REAKSIYALARNING ISSIQLIK EFFEKTI - Ximmatov Elyor Axtamkulovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:    Ushbu  maqola  sizga  kimyoviy  reaksiyalarning  issiqlik  effekti haqida tushuncha ma’lumotlar beradi. Kimyoviy reaksiyalarning issiqlik effekti (yoki termokimyo) kimyoviy reaksiyalar vaqtida ajralib chiqadigan yoki yutiladigan issiqlik miqdorini  o'rganadi,  bu  energiya  o'zgarishi  reaksiya  ekzotermik  (issiqlik  ajraladi, masalan, yonish) yoki endotermik (issiqlik yutiladi, masalan, muzning erishi) bo'lishini aniqlaydi.