KOLLOID ERITMALARLARNING HOSIL BO’LISHI - Ximmatov Elyor Axtamkulovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:    Ushbu  maqola  sizga  kolloid  eritmalarhaqida  tushuncha ma’lumotlar beradi. Kolloid eritmalar juda kichik osmotik bosim, suyet diffuziya va Broun  harakatiga  ega.  Zarrachalar  zaryadli  boʻlganligi  tufayli,  ular  elektroforez jarayonida elektrod tomon harakat qiladi.