GALOGINLAR HAQIDA ULARNING SIMNFLARI HAQIDA UMUMIY TASNIF - Ximmatov Elyor Axtamkulovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:    Ushbu  maqola  sizga  galoginlar    haqida  tushuncha  ma’lumotlar beradi. Galogenlar kimyo, suv va sanitariya, plastmassa, farmatsevtika, sellyuloza va qog'oz,  to'qimachilik,  harbiy  va  neft  sanoatida  qo'llaniladi. Brom,  xlor, ftor va Yod kimyoviy  vositachilar,  oqartiruvchi  moddalar  va  dezinfektsiyalash vositalaridir..