SUT BEZLARI SARATONINI DIAGNOSTIKADA GENETIK TADQIQOTLARNING ROLI - Talipov Orifjon Absamatillayevich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Sut  bezlari  saratoni  dunyo  bo‘yicha  ayollar  orasida  eng  ko‘p uchraydigan onkologik kasalliklardan biridir.  Genetik tadqiqotlar, xususan BRCA1, BRCA2  va  boshqa  onkogenlarning  aniqlanishi,  kasallikning  rivojlanish  xavfini baholash  va  erta  diagnostika  imkoniyatlarini  sezilarli  darajada  oshiradi.  Ushbu maqolada genetik testlarning diagnostikadagi ahamiyati, ularning klinik qo‘llanilishi va kasallikni oldini olishdagi roli ko‘rib chiqiladi.