BANKLARDA BUXGALTERIYA HISOBI VA MOLIYAVIY SHAFFOFLIKNI TA’MINLASH MASALALARI - B.N.Muydinov,; Aripova Saidaxon Xurshidbek qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  banklarda  buxgalteriya  hisobi  va  moliyaviy shaffoflikni ta’minlash masalalari keng yoritilgan. Banklarda buxgalteriya hisobining mohiyati,  uning  bank  faoliyatidagi  o‘rni  hamda  moliyaviy  shaffoflikning  iqtisodiy ahamiyati  tahlil  qilingan.  Xalqaro  moliyaviy  hisobot  standartlarining  banklarda qo‘llanilishi,  ichki  nazorat  va  audit  tizimlarining  roli,  shuningdek,  raqamli texnologiyalarning  buxgalteriya  hisobi  va  moliyaviy  hisobotlar  sifatiga  ta’siri o‘rganilgan.  Shuningdek,  banklarda  moliyaviy  shaffoflikni  ta’minlash  orqali investitsion  jozibadorlikni  oshirish,  kredit  risklarini  kamaytirish  va  bank  tizimining barqarorligini mustahkamlash imkoniyatlari asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari bank tizimini  rivojlantirish  va  moliyaviy  ochiqlikni  ta’minlash  bo‘yicha  amaliy  takliflar ishlab chiqishda muhim ahamiyat kasb etadi.