ÖZBEKISTAN'IN YATIRIM POLITIKASI VE YATIRIM STRATEJISI - Abdullayeva Rukhsora; Allashukurov Dilshodbek (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anahtar  kelimeler:  yatırım  faaliyeti,  yatırım  faaliyetinin  amacı,  yatırım faaliyetinin  konusu,  yatırım  politikası,  yatırım  faaliyeti  sigortası,  yatırım  politikası stratejisi,  yabancı  yatırımların  çekilmesi.  Ülkemizde  piyasa  ekonomisine  geçiş sürecinde, ekonomide yapısal değişikliklerin hayata geçirilmesinde yatırımların etkin kullanılması, yabancı yatırımların çekilmesi ve yatırım faaliyetlerinin sigortalanması büyük önem taşıyor.