EKSPERIMENTNI REJALASHTIRISH - Sharofutdinov Iqboljon Usmonjon oʻgʻli,; Tursunboyeva Diyoraxon Ne’matjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tadqiqot matematik modellashtirish doirasida eksperimental usullarning  qo‘llanilishini  o‘rganadi  va  tizimli  Eksperimentni  rejalashtirishning ahamiyatini  ta’kidlaydi.  Matematik  eksperimentlar  modelni  tekshirish,  parametrlar sezuvchanligini baholash va bashorat ishonchliligini oshirish imkonini beradi. Ushbu tushunchalarni  misol  orqali  ko‘rsatish  maqsadida  avtomobil  to‘xtash  masofasi modeliga oid amaliy ish tahlil qilinadi va strukturalangan eksperiment real tizimlarni aniq va mazmunli tahlil qilishga qanday yordam berishini ko‘rsatadi.