CHAQALOQLARDA NEKROTIK ENTEROKOLITNI TASHHISLASH - Baymuratov Nemat Sadirdenovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Nekrotik  enterokolit  –  bu  muddatidan  oldin  tug‘ilgan  yangi tug‘ilgan chaqaloqlarning eng xavfli va murakkab kasalliklaridan biridir. Zamonaviy tibbiyot amaliyotida ushbu kasallikni erta aniqlash, aniq tashxis qo‘yish va samarali davolash, chaqaloq hayoti uchun hal qiluvchi ahamiyatga ega bo‘lib qolmoqda. Buning uchun  muhim  jihatlar  –  kasallikni  erta  bosqichida  aniqlash,  klinik  va  laborator belgilarni puxta tahlil qilish, zamonaviy instrumental tadqiqot usullarini to‘liq va o‘z vaqtida  qo‘llash  sanaladi.  Tashxis  jarayonida  chuqur  klinik  qarash,  ko‘p  bosqichli monitoring va har bir chaqaloq ahvoliga alohida yondashuv talab qilinadi.