QO‘QON VOHASI SUV RESURSLARIGA IQLIM O‘ZGARISHINING TA’SIRI - F.S. Meliboyeva; D.M.Isomiddinova (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  So‘x  daryosi  havzasidagi  suv  resurslari dinamikasiga iqlim o‘zgarishining ta’sirini o‘rganadi. Tadqiqot, yomg‘ir miqdorining kamayishi  va  global  isishning  ta’siri  natijasida  daryo  suvi  oqimi  o‘zgarishini ko‘rsatadi.  Natijalar Farg‘ona  vodiysidagi  sug‘orish va qishloq  xo‘jaligi uchun  suv ta’minotining  o‘zgarayotganini,  samarali  suv  boshqaruvi  uchun  moslashuvchan strategiyalarni talab qilishini ta’kidlaydi.