IQLIM O‘ZGARISHINING QO‘QON VOHASI LANDSHAFTLARIGA TA’SIRI - F.S. Meliboyeva; Y.R.Ro‘zaliyeva (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  iqlim  o`zgarishi  va  uning  O`zbekistonga, jumladan Qo`qon vohasi va uning landshaftlariga ta`siri tahlil qilingan. Qo`qon vohasi va  uning  tabiiy  geografik  joylashuvi,  iqlimini  shakllantiruvchi  asosiy  omillari yoritilgan. Iqlim o`zgarishi sharoitida landshaftlar barqarorligini ta`minlash to`g`risida fikr mulohazalar yoritilgan.