QO‘QON VOHASI AHOLISI SALOMATLIGIGA IQLIM O ‘ZGARISHINING TA’SIRI - F.S. Meliboyeva; B.D.Raxmonaliyev (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada iqlim  o`zgarishi va  uning  aholi salomatligiga ta`siri hamda respublikamizda mazkur muammolarni hal qilish uchun olib borilayotgan isloxotlar, respublikada kasalliklarning hududlar bo`yicha tarqalishini oldini olish va unga  qarshi  kurashish  chora  tadbirlari  ishlab  chiqish  to`g`risida  fikr  yiritilgan. Shuningdek,  Qo`qon  vohasida  eng  ko`p  tarqalgan  kasalliklarning  tarqalish  xaritasi ishlab chiqilgan.