QO‘QON VOHASI LANDSHAFTLARI EKOLOGIK JIHATDAN BAHOLASH - F.S. Meliboyeva,; G.V.Po‘latova, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada iqlim o`zgarishi va uning landshaft-ekologik o`zgarishga  ta`siri  hamda  tadqiq  qilishda  baholash  uning  usullari  yoritib  berilgan. Qo`qon  vohasida  sug`oriladigan  maydonlarning  u  yoki  bu  darajadagi  sho`rlanish ko`lami tumanlar ichida tahlil qilingan. Iqlim o‘zgarishiga moslashish va uni bartaraf etish,  ekologik  holatni  optimallashtirishda  Qo‘qon  vohasining  o‘ziga  xos  chora-tadbirlar rejasi ishlab chiqilgan.