MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALAR NUTQINI RIVOJLANTIRISHNI METODLARI VA AHAMIYATI - Ismatova Manzura Usmonqul qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotasiya:  Ushbu  maqolada  maktabgacha  yoshdagi  bolalar  nutqini  rivojlantirishning pedagogik va psixologik asoslari har tomonlama tahlil qilingan. Nutq  rivojlanishi bolaning intellektual, ijtimoiy va shaxsiy shakllanishining muhim  omili  sifatida  qaralgan  bo'lib,  bu  jarayon  biologik  etuklik  va  ijtimoiy-muhit  omillarining  o'zaro  ta'sirida  amalga  oshishi  asoslab  beriladi.Maqola  maktabgacha  ta'lim  tarbiyachilari  pedagoglari,  psixologlar  va  ota-onalar  uchun  mo'ljallangan  bo'lib,  zamonaviy ta'lim tizimida bolalar nutqini samarali rivojlantirish bo'yicha tavsiyalar  beradi.