PEDAGOGIK TEXNOLOGIYA FANINING FUNKSIONAL RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI - Qulmurodova Muxlisa Sanjarovna,; Jamilova Norjon Abduxoliq qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  pedagogik  texnologiya  fanining  mohiyati  va uning  funksional  rivojlanish  xususiyatlari  ilmiy-nazariy  jihatdan  tahlil  etiladi. Xususan,  pedagogik  texnologiyaning  ilmiy-nazariy,  amaliy,  diagnostik,  shaxsga yo‘naltirilgan  va  innovatsion  funksiyalari  xorijiy  hamda  o‘zbek  olimlarining  ilmiy qarashlari  asosida  yoritib  beriladi.  Tadqiqot  natijalari  pedagogik  texnologiyaning zamonaviy  ta’lim  tizimida  ta’lim  samaradorligini  oshirishdagi  muhim  ahamiyatini asoslashga xizmat qiladi.