KAR BOLALAR MAKTABIDA ONA TILIGA O’QITISH ISHLARINI TASHKIL QILISH - Satanova Aziza, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu  maqolada kar  bolalar  maktablarida  ona tiliga  o’qitish ishlarini  tashkil qilish  va  eshitishida  nuqsoni  bo’lgan  bolalarni  ona  tiliga  o’qitishning  mazmuni yoritilgan.  Ona  tiliga  o’qitish  ishlarini  tashkil  qilish  jarayonining  rivojlanish bosqichlari quyidagi ko’rsatkichlar asosida olib borilgan: kar bolalarni tarbiyalash va o’qitish  umumiy  tizimida  nutqqa  qanday  o’rin  ajratilgan;  ona  tili  bo’yicha  ishning qanday bosqichi kar o’quvchilarning e’tibor markazida bo’lgan; ona tiliga o’qitishda qanday  usullar  qo’llanilgan,  ular  vositasida  tarbiyalanuvchilar  qanday  natjalarga erishgan;  kar  o’quvchilarning  eshitish  faoliyatining  buzilish  darajalari  hisobga olinganmi va bunga bog’liq holda ona tiliga o’qitishda differensial yondashuv amalga oshirilganmi.Bu kabi savollarga javob topish orqali kar bolalar maktabida ona tiliga o’qitish ishlarini tashkil qilishning mukammal yo’nalishlarini aniqlaymiz.