YOSHLAR TARBIYASIDA DINIY QADRIYATLAR ROLI - Qulmonova Muborak,; Orzuyeva Sultonoy, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Mavzuda yoshlar tarbiyasida diniy qadriyatlarning o‘rni va ahamiyati yoritiladi. Diniy ta’limotlar orqali yosh avlodda halollik, adolat, hurmat, mehr-oqibat, mas’uliyat kabi fazilatlarning shakllanishi ko‘rsatiladi. Oila, maktab va jamiyatda diniy-ma’naviy muhitning sog‘lom tarbiyani ta’minlashdagi vazifalari tahlil qilinadi. Diniy qadriyatlar yoshlarning ma’naviy immunitetini kuchaytirib, ularni buzg‘unchi g‘oyalardan himoya qilishda muhim omil ekani asoslanadi.