YOSHLARDA ENDEMIK BUQOQ - Olimbayev Bekzod Muzaffar o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya:  Tadqiqotda  bolalar  organizmiga  ekologik  omillari,  yer-suv tarkibidagi  yod  tanqisligi,  ovqatlanish  xususiyatlari  va  sog‘liqni  saqlash  tizimidagi profilaktik tadbirlarning ahamiyati tahlil qilinadi. Ushbu ish yod tanqisligi oqibatida yuzaga keladigan qalqonsimon bez kasalliklarining erta aniqlanishi va ularning oldini olishda zamonaviy yondashuvlarni o‘rganishga qaratilgan.