ОЛИЙ ҲАРБИЙ ТАЪЛИМ МУАССАСАЛАРИДА ЎҚУВ-ТАРБИЯ ЖАРАЁНЛАРИДАГИ МАВЖУД МУАММОЛАР ВА УЛАРНИ БАРТАРАФ ЭТИШНИНГ ИЛМИЙ-АМАЛИЙ ЕЧИМЛАРИ - Хазратов Анвар Аллакулиевич, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Аннотация:  Мақолада  олий  ҳарбий  таълим  муассасаларида  ўқув-тарбия жараёнларининг  сифатини  пасайтираётган  асосий  омиллар  тизимли  таҳлил қилинди.  Таълим  мазмунининг  амалиётдан  ортда  қолиши,  компетенцияга асосланган баҳолашнинг етарли эмаслиги, симуляция ва сценарийли ўқитишдан кам  фойдаланиш,  ўқитувчи-офицерлар  педагогик  маҳоратидаги  фарқлар, қўшинлар  билан  узвий  ҳамкорликдаги  узилишлар,  тарбиявий  ишлар мазмунининг  “тадбирбозлик”ка  мойиллиги  каби  муаммолар  сабаб–оқибат боғланишида  ёритилди.  Муаммоларни  бартараф  этиш  учун  компетенцияга асосланган таълим (КАТ), сценарийли машғулотлар, After Action Review (AAR) технологияси,  рубрикалар  асосида  баҳолаш,  дуал  амалиёт  (қисмларда стажировка),  психологик  тайёргарлик  ва  сифатни  бошқариш  (QA)  циклига таянган илмий-амалий тавсиялар таклиф этилди.