СЕКЬЮРИТИЗАЦИЯ АКТИВОВ - ВАЖНЫЙ ИНСТРУМЕНТ ПРИВЛЕЧЕНИЯ ФИНАНСИРОВАНИЯ - Акимниязов Тимур Базарбаевич, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Аннотация В  данной  статье  рассматриваются  важные  аспекты  привлечения финансирования на основе такого инструмента, как секьюритизация активов, его базовые понятия, виды, а также методика секьюритизации активов. Приводятся мнения экспертов в данной сфере. Ушбу  мақолада  активларни  секьюритизация  қилиш,  унинг  асосий тушунчаси,  турлари,  активларни  секьюритизация  қилиш  усули  маблағларни жалб  қилишнинг  воситаси  сифатида  муҳим  жиҳатлари  кўриб  чиқилади. Шунингдек, ушбу соҳадаги мутахассисларнинг фикрлари берилади. This  article  discusses  important  aspects  of  raising  funds  based  on  such  an instrument as asset securitization, its basic concepts, types, as well as the method of asset securitization. The opinions of experts in this field are given.