XALQARO AVTOMOBIL YO’LLARIDA PIYODALAR O‘TISH YO‘LAKLARINI AVTOMOBIL YO‘LLARIDA JOYLASHISH MUVOFIQLIGI - Xamidov Bunyod Imomali o'g'li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Xalqaro  avtomobil  yo’llarida  piyodalar  o‘tish  yo‘laklarini avtomobil yo’llarida joylashish muvofiqligi masalasi aholining xavfsizligi va transport harakati samaradorligi nuqtai nazaridan alohida ahamiyat kasb etadi. Bugungi kunda avtomobil  yo‘llari  orqali  harakatlanish  hajmi  ortib  borayotgani,  transport  vositalari soni ko‘payayotgani va infratuzilma yangilanayotgani sababli, piyodalar uchun xavfsiz va qulay yo‘laklarni tashkil etish masalasi yanada dolzarb bo‘lib bormoqda. Piyodalar harakati  ko‘plab  xavfli  holatlarni  keltirib  chiqarishi  mumkinligi  sababli,  ushbu masalaning to‘g‘ri hal qilinishi yo‘l-transport hodisalarining oldini olishda muhim omil hisoblanadi.