ABDULLA QODIRIY – OʻZBEK ADABIYOTINING YIRIK NAMOYONDASI - Xabibullayev Shaxzod Abdugapparovich; Razzoqova Mohichehra Abduazim qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Abdulla  Qodiriy  –  Oʻzbek  adabiyotining  buyuk  siymosi.  U o'zining asarlari orqali Oʻzbekiston tarixini, madaniyatini va xalq hayotini jonlantirgan. Qodiriy, shuningdek, o'zining qalamiga mansub bo'lgan romannari bilan tanilgan, ular orasida  “Oʻtgan  kunlar”  eng  mashhurlaridan  biridir.  Uning  asarlarida  milliy qadriyatlar, anjumanlar va qadimiy an'analar aks etgan. Qodiriy, shuningdek, zamonasi adabiyotini rivojlantirishga katta hissa qo'shgan va o'zbek tilining go'zalligini oddiy xalq orasida tarqatgan.