XALQARO VA MAHALLIY TADQIQOTLARDA IQLIM O’ZGARISHINI EKOSISTEMALARGA TA’SIRINI O’RGANISH - Shakarova Laylo Odilovna,; N.X. Ibragimov, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya   Ushbu  maqolada  iqlim  o'zgarishining  global  va  mintaqaviy  miqyosda ekosistemalarga  ko'rsatayotgan  ta'siri  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  xalqaro  ilmiy hamjamiyat va O'zbekistonlik olimlar tomonidan olib borilgan izlanishlar qiyoslanadi. Shuningdek,  iqlim  o'zgarishining  bioxilma-xillik,  suv  resurslari  va  cho'llanish jarayonlariga ta'siri ko'rib chiqiladi.