REKLAMA MATNINING IFODA VOSITALARI - Baxadirov Jaxangirmirzo Abdumajitovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Bugungi  kunga  kelib  zamonaviy  reklamada  axborotchilik  uqtirish,  ya’ni maqsadli  ta’sir  alohida  axamiyat  kasb  etmoqda.  Reklama,  reklama  beruvchilar  va ommaviy auditoriyani -   iste’molchilar auditoriyasini yaxlit bog‘lab turadigan axborot orqali ta’sir etuvchi ko‘prik bo‘lib xizmat qilmoqda.  Tilning ifoda vositlariga ko‘chma ma’nodagi  so‘z  va  iboralardan  esa  bugungi  kun  reklamasida  faol  foydalanib kelinmoqda.  Ular  esa  matnni  o‘ziga  xos  uslubda  tartibga  soladi,  matnni  bezashda yordam  beradi  va  tayyor  reklama  matnining  tuzilma-shaklini  uslubiy  jihatdan jonlantiradi.  Keng kitobxonlar orasida anchagina mashhur bo‘lgan taniqli davriy jurnallarda beriladigan  turli  hajmdagi  reklama  matnlarining  tahlili  bilan  shug‘ullangan  Ye.V. Kulikovaning  fikricha    reklamaning  o‘ziga  xos  bo‘lgan  tili  mavjud  bo‘lib  reklama beruvchilar ulardan samarali foydalanib bo‘lajak ist’yemolchilarni jalb qilishda asosiy vazifani bajaradi. [1]