"AXBOROTNI KODLASH USULLARI VA ULARNING RAQAMLI TIZIMLARDA QO‘LLANILISHI" - Halilov.M.M,; Xalimov Xursanali Husanboy o'g'li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  ilmiy  maqolada  axborotni  kodlash  tushunchasi,  uning asosiy  turlari  hamda  zamonaviy  raqamli  tizimlarda  qo‘llanilishi  tahlil  qilinadi. Axborotni  kodlash  jarayoni  axborotni  saqlash,  uzatish  va  qayta  ishlashda  muhim ahamiyatga  ega  bo‘lib,  kompyuter  texnologiyalari  va  telekommunikatsiya tizimlarining asosini tashkil etadi. Maqolada matnli, grafik, audio va video axborotlarni kodlash usullari ko‘rib chiqilib, ularning afzalliklari va qo‘llanilish sohalari yoritiladi. Tadqiqot natijalari axborotni samarali uzatish va xatolarga chidamlilikni ta’minlashda kodlashning ahamiyatini ko‘rsatadi.