ICHIMLIK SUVI GIGIYENASI VA SUV ORQALI YUQADIGAN KASALLIKLAR - Ashurova M.D,; Ahmadjonov A.M, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ichimlik suvi gigiyenasi odam salomatligi uchun muhim omildir. Toza  suv  iste’mol  qilish  bakteriyalar,  viruslar  va  parazitlar  orqali  yuqadigan kasalliklarning oldini oladi. Suv orqali gepatit A, dizenteriya, ichak infektsiyalari va kolera  kabi  kasalliklar  tez  tarqaladi.  Suv  manbalarini  ifloslanishdan  himoya  qilish, suvni qayta ishlash va filtrlash tizimlarini joriy etish juda muhimdir. Shuningdek, uy sharoitida  suvni  qaynatish,  toza  idishlarda  saqlash  ham  infektsiyalar  xavfini kamaytiradi. Jamiyatda suv gigiyenasi bo‘yicha bilimni oshirish, aholining toza suvga bo‘lgan  ehtiyojini  ta’minlash  sog‘lom  turmush  tarzining  asosidir.  Sifatli  suv salomatlikni mustahkamlash va kasalliklarni oldini olishda muhim rol o‘ynaydi.