YOSHLAR ORASIDA OVQATLANISH GIGIYENASINING BUZILISHI VA OQIBATLARI - Sobirova Robiyaxon Rafiq qizi; Abdurahmonova Mohinabonu Jahongir qizi; Azimova Mayram Kurbanovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yoshlar orasida ovqatlanish gigiyenasiga rioya qilinmasligining  sog‘liq  uchun  salbiy  oqibatlari  yoritilgan.  Noto‘g‘ri  va  tartibsiz ovqatlanish,  fastfud  mahsulotlarining  ko‘p  iste’mol  qilinishi,  sanitariya  talablariga javob  bermaydigan  ovqatlar  yoshlar  organizmida  modda  almashinuvi  buzilishiga, semizlik, vitamin va mineral moddalar yetishmovchiligi, oshqozon-ichak kasalliklari hamda immunitetning pasayishiga olib kelishi ilmiy manbalar asosida tahlil qilingan. Shuningdek,  ovqatlanish  gigiyenasini  shakllantirishda  oila,  ta’lim  muassasalari  va sog‘liqni saqlash tizimining o‘rni ko‘rsatib berilgan. Maqolada yoshlar salomatligini mustahkamlash uchun ratsional ovqatlanish va gigiyenik ko‘nikmalarni rivojlantirish muhimligi ta’kidlanadi.