NOSTANDART MASALALARNI YECHISH USULLARI - Eshqulov Ahad Panji o'g'li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Nostandart masalalarni yechish usullari haqida so‘z yuritganda, avvalo, nostandart masalalar tushunchasiga aniqlik kiritish zarur. Oddiy va an’anaviy masalalardan  farqli  oʻlaroq,  nostandart  masalalar  o‘zida  mantiqan  izchillik,  kreativ tafakkur,  ijodiy  yondoshuv  va  yangi  yo‘llarni  qidirish  bilan  ajralib  turadi.  Bunday masalalar  yechimlari  an’anaviy  andozalarga  sirmulohaza  qiladigan,  ongli,  erkin  va tizimli  idrok  orqali  topiladi.  Aslida,  nostandart  yondashuv  zamonaviy  bilim  olish jarayonining  ajralmas  qismi  bo‘lib,  kasbiy  sohada  ham,  hayotiy  vaziyatlarda  ham muhim ahamiyat kasb etadi.