O‘SIMLIKLAR VA G‘O‘ZAGA KIMYOVIY ISHLOV BERISH TEXNOLOGIYASI VA MEXANIZATSIYALASH, KOMPOZIT POLIMER MATERIALLARDAN FOYDALANGAN HOLDA ULARNING SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Yuldashev B.B, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada o‘simliklar, xususan g‘o‘za ekinlariga kimyoviy ishlov berish texnologiyalarining zamonaviy holati, ularni mexanizatsiyalash darajasi hamda kompozit  polimer  materiallardan  foydalanish  orqali  texnologik  va  iqtisodiy samaradorlikni  oshirish  masalalari  yoritilgan.  Kimyoviy  ishlov  berish  jarayonlarida qo‘llaniladigan  mashina  va  agregatlarning  konstruktiv  xususiyatlari,  polimer  asosli kompozit  materiallarning  afzalliklari,  ularning  xizmat  muddati  va  energiya tejamkorligiga  ta’siri  tahlil  qilingan.  Tadqiqot  natijalari  qishloq  xo‘jaligi  ishlab chiqarishida resurslardan oqilona foydalanish va ekologik barqarorlikni ta’minlashga xizmat qiladi.