ИНСОН САВДОСИГА ҚАРШИ КУРАШДА ЖИНОИЙ ЖАЗОНИ КУЧАЙТИРИШ ИСЛОҲОТЛАРИ - Usmanova Kamila Kamoljonovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Аннотация Мақола  Ўзбекистон  Республикасида  инсон  савдосига  қарши  кураш соҳасидаги 2025 йилги ҳуқуқий ислоҳотларни таҳлил қилади. Асосий  эътибор Жиноят  кодексининг  135-моддасига  киритилган  ўзгартиришларга  (ЎРҚ-1065-сон  Қонун,  19.05.2025)  қаратилган  бўлиб,  унда  жиноий  жазо  чораларини кучайтириш,  жабрланувчиларни  ҳимоя  қилиш  ва  халқаро  стандартларга мувофиқлаштириш  масалалари  кўриб  чиқилади.  Ислоҳотларнинг  амалий аҳамияти, муаммолар ва такомиллаштириш таклифлари баён этилади.