O‘ZBEKISTONDA NOGIRONLARNING INSON HUQUQLARI VA IJTIMOIY HIMOYASINING HUQUQIY ASOSLARI VA RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - Usmanova Kamila Kamoljonovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Maqola  O‘zbekiston  Respublikasida  nogironligi  bo‘lgan  shaxslarning  inson huquqlari  va  ijtimoiy  himoyasi  sohasidagi  huquqiy  islohotlarni  tahlil  qiladi.  Yangi tahrirdagi Konstitutsiya, 2025 yilgi qonunchilik o‘zgarishlari (masalan, shaharsozlikda nogironlar  uchun  sharoitlar  yaratish,  kunduzgi  parvarish  xizmatlari  va  nafaqalarni oshirish)  asosida  ijtimoiy  himoya  tizimining  takomillashtirilishi  ko‘rib  chiqiladi. Muammolar  va  takliflar  bilan  boyitilgan  tahlil  orqali  nogironlar  huquqlarining amaldagi holati va kelgusi istiqbollari bayon etiladi.