O‘ZBEK TILIDA PARONIMLARNING QO‘LLANILISHI - Yusupova Soxiba Islombek qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  o‘zbek  tilida  paronim  tushunchasining lingvistik  mohiyati,  ularning  ifoda  (shakliy)  va  mazmun  (semantik)  jihatlari  ilmiy asosda  yoritiladi.  Paronimlarning  fonetik  va  morfologik  o‘xshashligi  hamda  ma’no farqlari  tahlil  qilinib,  ularning  nutq  jarayonida  qo‘llanilish  xususiyatlari  ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot davomida paronimlarning paydo bo‘lish omillari, ularning leksik tizimdagi o‘rni va noto‘g‘ri qo‘llanish natijasida yuzaga keladigan semantik-uslubiy xatolar  misollar  orqali  asoslanadi.  Maqola  natijalari  o‘zbek  tilshunosligi,  xususan, leksikologiya va nutq madaniyati sohalari uchun nazariy hamda amaliy ahamiyatga ega.