ILMIY MATN YOZISHDA PSIXOLOGIK OMILLAR: DIQQAT, MOTIVATSIYA VA IJODIY FIKRLASHNING ROLI - Abdusalomova Mubina Farxodbek qizi,; G.X.Ubaydullayeva, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada ilmiy matn yozish jarayonida inson ongida kechadigan psixologik jarayonlar tahlil qilinadi. Xususan, diqqat, motivatsiya va ijodiy fikrlashning  ilmiy  yozuv  sifatiga  ta’siri  ilmiy-nazariy  jihatdan  yoritiladi.  Tadqiqot davomida  ilmiy  yozish  faoliyatida  psixologik  holatning  ahamiyati  asoslab  berilib, ilmiy matnning mantiqiy izchilligi, mazmuniy chuqurligi va ijodiy yondashuv bilan bog‘liqligi ko‘rsatib beriladi. Maqolada ilmiy yozuv jarayonini samarali tashkil etish bo‘yicha xulosa va amaliy tavsiyalar keltirilgan.