CHET EL VALYUTASIDA IFODALANGAN AKTIVLAR VA MAJBURIYATLAR STANDARTI DOIRASIDA VALYUTA KURSI O‘ZGARISHINING HISOBOTGA TA’SIRI - Aminboyeva Dilafruz,; Matchanova Solyajon,; Gʻaniyeva Laylo,; Rajapova Barchinoy,; Allashkurov Dilshodbek, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:Mazkur ilmiy maqolada chet el valyutasida ifodalangan aktivlar va majburiyatlarni  hisobga  olish  standarti  doirasida  valyuta  kursi  o‘zgarishining moliyaviy  hisobotlarga  ta’siri  batafsil  tahlil  qilingan.  Tadqiqot  jarayonida  valyuta kurslarining o‘zgarishi natijasida yuzaga keladigan kurs farqlarining balans, foyda va zarar  hisobotida  aks  ettirilish  mexanizmlari  ko‘rib  chiqilgan.  Shuningdek,  xalqaro moliyaviy  hisobot  standartlari  (IFRS)  talablariga  muvofiq  ravishda  monetar  va nomonetar  moddalarning  qayta  baholanishi,  ularning  moliyaviy  natijalarga  ta’siri hamda valyuta risklarini boshqarish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Tadqiqot natijalari  moliyaviy  hisobotlarning  ishonchliligini  oshirish  va  korxonalarda  valyuta bilan bog‘liq xatarlarni kamaytirishda amaliy ahamiyatga ega.