FERMER XO‘JALIKLARIDA SODDALASHTIRILGAN BUXGALTERIYA TIZIMI TARTIBINI JORIY ETISH VA NATIJALARINI MOLIYAVIY TAHLIL ORQALI BAHOLASH - Reimboyev Jalol; Latifov Xurshid; Allashkurov Dilshodbek; Reimboyev Jalol (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  fermer  xo‘jaliklarida  soddalashtirilgan buxgalteriya tizimi tartibini joriy etishning moliyaviy natijalarga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotda  soddalashtirilgan  buxgalteriya  tizimi  orqali  hisob  yuritishning samaradorligi, moliyaviy hisobotlarning aniqligi va korxona moliyaviy barqarorligiga ta’siri yoritiladi. Shuningdek, maqolada soddalashtirilgan buxgalteriya tizimini joriy etish jarayonida yuzaga keladigan afzalliklar, cheklovlar va ichki nazorat mexanizmlari orqali natijalarni optimallashtirish bo‘yicha tavsiyalar keltiriladi. Tadqiqot natijalari fermer xo‘jaliklarida moliyaviy hisobni soddalashtirishning amaliy ahamiyati va uning moliyaviy tahlil orqali baholanishi bo‘yicha ilmiy asos yaratadi.