KORXONADA “YURIDIK SHAXSLARGA SOLIQLAR, BOJXONA TO‘LOVLARI VA YIG‘IMLAR BO‘YICHA IMTIYOZLARNI AKS ETTIRISH TARTIBI”GA MUVOFIQ SOLIQ IMTIYOZLARINI HISOBOTGA KIRITISHNING MOLIYAVIY TA’SIRI - Abdalova Zuxra,; Saparova Roxatoy,; Bobanazarova Ozoda,; Roʻzimboyeya Sabina,; Allashkurov Dilshodbek, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  korxonalarda  “Yuridik  shaxslarga  soliqlar, bojxona to‘lovlari va yig‘imlar bo‘yicha imtiyozlarni aks ettirish tartibi”ga muvofiq soliq imtiyozlarini moliyaviy hisobotga kiritish jarayonining moliyaviy ta’siri tahlil qilinadi.  Tadqiqotda  soliq  imtiyozlarini  hisobga  olishning  buxgalteriya  hisobi  va moliyaviy  natijalarga  ta’siri,  moliyaviy  hisobotlarning  haqqoniyligi  va  korxona moliyaviy  barqarorligini ta’minlashdagi  roli  yoritiladi. Shuningdek, maqolada soliq imtiyozlarini noto‘g‘ri aks ettirish natijasida yuzaga keladigan moliyaviy xatoliklar, soliqlar  bo‘yicha  majburiyatlarning  o‘z  vaqtida  bajarilmasligi  va  ichki  nazorat mexanizmlari  orqali  ularning  to‘g‘ri  hisobga  olinishi  bo‘yicha  amaliy  tavsiyalar keltiriladi. Tadqiqot natijalari korxonalarda soliq imtiyozlarini to‘g‘ri hisobga olish va moliyaviy hisobotlarni haqqoniy shakllantirish bo‘yicha ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.