RAQOBATBARDOSHLIK KATEGORIYASI VA UNING QURILISH SANOATIDA QO'LLANILISHI - Roziqova Farangiz Mamasodiq qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  raqobatbardoshlikning  iqtisodiy  kategoriya sifatidagi mohiyati, asosiy indikatorlari va qurilish sanoatida uning amaliy ahamiyatini tahlil qiladi. Raqobatbardoshlik korxonalarning bozorda o‘z o‘rnini mustahkamlash, innovatsiyalarni joriy etish, mahsulot va xizmatlar sifatini oshirish orqali ustunlikka erishish  qobiliyatidir.  Qurilish  sanoati  kontekstida  raqobatbardoshlikni  baholash metodlari,  asosiy  omillar  va  boshqaruv  mexanizmlari  tahlil  qilinadi  hamda  amaliy tavsiyalar ishlab chiqiladi.