INNOVATSION STARTAPLARNI RIVOJLANTIRISHDA DAVLAT- XUSUSIY SHERIKLIK MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Iskandarova Shoxista Urazbayevna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu maqola innovatsion startaplarni rivojlantirishda davlat-xususiy sheriklik (DXSH) mexanizmlarini chuqur tahlil qiladi. Zamonaviy iqtisodiyotda startaplarning muhim o'rni va ularni qo'llab-quvvatlashda DXSHning salohiyati yoritiladi. Maqolada DXSHning nazariy asoslari, innovatsion ekotizimdagi ahamiyati hamda O'zbekistonda va  xalqaro  miqyosda  mavjud  DXSH  mexanizmlari  tahlil  qilinadi.  Innovatsion startaplar uchun DXSH mexanizmlarini joriy etishdagi asosiy muammolar aniqlanib, xalqaro  tajriba  misolida  yechimlar  ko'rsatiladi.  Tadqiqot  DXSHning  moliyaviy, institutsional  va  huquqiy  jihatdan  takomillashtirilishiga  qaratilgan  aniq  tavsiyalar ishlab  chiqadi,  bu  esa  innovatsion  startaplar  ekotizimining  barqaror  rivojlanishiga xizmat qiladi.