INVESTITSION MUHITNI YAXSHILASH VA XORIJIY KAPITAL OQIMINI JALB QILISH YOʻLLARI - Qurbonova Shahnoza Abduvali qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu maqola O'zbekistonda investitsion muhitni takomillashtirish va xorijiy kapital  oqimini  jalb  qilishning  dolzarb  muammolarini  ilmiy-nazariy  jihatdan  tahlil qiladi.  Unda  investitsion  jozibadorlikni  oshirishning  huquqiy,  institutsional  va iqtisodiy  mexanizmlari  atroflicha  ko'rib  chiqiladi.  Prezident  Shavkat  Mirziyoyev tomonidan ilgari surilgan islohotlar, jumladan, yashil energiya, moliya bozori rivoji, infratuzilma  modernizatsiyasi  va  inson  kapitalini  rivojlantirishga  qaratilgan  sa'y-harakatlar tahlil qilinadi. Shuningdek, xorijiy investitsiyalarni jalb etishga to'sqinlik qiluvchi  omillar  va  ularni  bartaraf  etish  yo'llari,  ilg'or  xalqaro  tajriba  hamda raqamlashtirishning  ahamiyati  o'rganiladi.  Tadqiqot  natijalari  asosida  inves