BASHORATLASHGA DOIR MASALALAR - Sharofutdinov Iqboljon Usmonjon oʻgʻli,; Nozimova Mubinaxon Otabek qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu  maqolada  bashoratlashtirish  (prognozlashtirish) jarayonining  nazariy  asoslari,  uning  iqtisodiyot  va  boshqaruvdagi  ahamiyati  ko'rib chiqiladi. Bashoratlash usullarining tasnifi, ularni tanlash mezonlari hamda amaliyotda yuzaga  keladigan  asosiy  muammolar,  xususan,  ma'lumotlar  sifati  va  noaniqlik masalalari tahlil qilingan.