DAN BROUNNING “IBTIDO” ROMANI ADABIY TAHLILI - Boqijonova Rayhonoy Erkinjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Maqolada zamonaviy triller janrining mashhur namoyandasi Dan Brounning “Ibtido”  (Origin)  romani  adabiy  tahlil  qilinadi.  Unda  syujet  va  konflikt,  obrazlar tizimi,  mavzu  va  g‘oya  hamda  badiiy  vositalar  tahlil  etilib,  asarning  zamonaviy adabiyotdagi o‘rni yoritiladi. Tadqiqot jarayonida adabiyotshunoslik nazariyalaridan va intertekstual tahlil yondashuvlaridan foydalaniladi.