RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA BUXGALTERIYA HISOBI VA MOLIYAVIY HISOBOTNI XALQARO STANDARTLAR ASOSIDA TAKOMILLASHTIRISH - Mamayunusov Bekzod Ravshanovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: So‘nggi yillarda iqtisodiyotda ro‘y berayotgan tub o‘zgarishlar, texnologik taraqqiyot va raqamlashtirish jarayonlari buxgalteriya hisobi va moliyaviy hisobot  tizimiga  ham  o‘z  ta’sirini  kuchli  tarzda  ko‘rsatmoqda.  Zamonaviy  raqamli iqtisodiyotda  axborot  oqimi  yuqori  tezlikda  va  doimiy  yangilanib  borayotgan sharoitda,  davlat  va  xususiy  sektor  tashkilotlari  moliyaviy  hisob  va  hisobotning shaffofligi, haqqoniyligi va xalqaro talablarga muvofiqligini ta’minlash borasida yangi yondashuvlarni  izlashga  majbur  bo‘lmoqda. Bunday  sharoitda  xalqaro  buxgalteriya hisobi va hisobot standartlari (XBHXS) global iqtisodiy muhitda muhim ahamiyat kasb etmoqda. Raqamli iqtisodiyotning taraqqiyoti sabab, kompaniyalar axborotlarni tez va aniq tarzda qayta ishlashi, moliyaviy hisobotlarni zamonaviy va ishonchli formatda tayyorlashi, undan manfaatdor tomonlar uchun uzluksiz va sifatli ma’lumot manbaini taqdim etishi zaruriyatga aylanmoqda.