PSIXOLOGIK QARASHLARI ORQADA QOLGAN BOLALAR BILAN TARBIYAVIY ISHLAR JARAYONINING KORREKSIYAGA YO‘NALTIRILGANLIGI - To`ychiyeva Oyazimxon Doniyor qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu ilmiy maqolada psixologik qarashlari orqada qolgan bolalar bilan olib boriladigan tarbiyaviy ishlar jarayonining korreksiyaga yo‘naltirilganligi ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Maqolada bunday bolalarning psixologik rivojlanish xususiyatlari,  kechikish  sabablari,  korreksion-pedagogik  faoliyatning  mazmuni  va metodlari yoritilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, individual yondashuv asosida tashkil etilgan  korreksion  tarbiyaviy  ishlar  bolalarning  kognitiv,  emotsional  va  ijtimoiy rivojlanishiga ijobiy ta’sir ko‘rsatadi.