PEDAGOGIK QAROVSIZ BOLALAR BILAN TARBIYAVIY ISHLARNI AMALGA OSHIRISHDAGI MUAMMOLAR - To`ychiyeva Oyazimxon Doniyor qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Mazkur  ilmiy  maqolada  pedagogik  qarovsiz  bolalar  muammosi  zamonaviy ta’lim  tizimi  nuqtayi  nazaridan  chuqur  tahlil  qilinadi.  Pedagogik  qarovsizlikning ijtimoiy,  psixologik  va  pedagogik  sabablari  ochib  berilib,  uning  bolalar  shaxsiy rivojlanishiga  salbiy  ta’siri  asoslab  berilgan.  Tadqiqot  jarayonida  nazariy  tahlil, empirik  kuzatuv,  taqqoslash  va  tizimli  yondashuv  metodlaridan  foydalanilgan. Maqolada pedagogik qarovsiz bolalar bilan tarbiyaviy ishlarni samarali tashkil etish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.