TURLI DARAJADAGI NUQSONLI BOLALARNI INKLYUZIV TA’LIM JARAYONIDA QO‘LLAB-QUVVATLASHNING SHART-SHAROITLARI VA STRATEGIYALARI - To`ychiyeva Oyazimhon Doniyor qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Mazkur  ilmiy  maqolada  turli  darajadagi  jismoniy,  aqliy  va  psixologik nuqsonlarga ega bo‘lgan bolalarni inklyuziv ta’lim jarayonida qo‘llab-quvvatlashning nazariy  va  amaliy  jihatlari  tahlil  qilingan.  Inklyuziv  ta’limni  samarali  tashkil  etish uchun zarur bo‘lgan pedagogik, psixologik, ijtimoiy va moddiy-texnik shart-sharoitlar yoritilgan.  Shuningdek,  individual  yondashuv,  differensial  ta’lim  va  ko‘p  tarmoqli mutaxassislar hamkorligiga asoslangan strategiyalar tadqiq etilgan.