JISMONIY TARBIYA MASHG‘ULOTLARIDA PEDAGOGIK TEXNOLOGILARNI JORIY ETISHNING O‘ZIGA HOS XUSUSIYATLARI. - Mamatkulova Zamira G‘anikulovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada jismoniy tarbiya mashg‘ulotlarida pedagogik texnologiyalarni  joriy  etishning  nazariy  va  amaliy  jihatlari  tahlil  qilinadi.  Unda zamonaviy  pedagogik  texnologiyalarning  mohiyati,  ularning  jismoniy  tarbiya jarayoniga  integratsiyalashuvi,  o‘quvchilarning  jismoniy  rivojlanishi  va motivatsiyasiga  ta’siri  ilmiy  asosda  yoritilgan.  Shuningdek,  interfaol  metodlar, axborot-kommunikatsiya  texnologiyalari  va  innovatsion  yondashuvlarning  jismoniy tarbiya samaradorligini oshirishdagi o‘rni aniqlangan. Tadqiqot natijalari pedagogik texnologiyalarni maqsadli qo‘llash orqali jismoniy tarbiya mashg‘ulotlarining sifatini oshirish mumkinligini ko‘rsatadi.