TALABALAR JISMONIY SIFATLARINI TARBIYALASHDA PEDAGOGIK TEXNOLOGILARNI JORIY ETISHNING NAZARIY VA AMALIY ASOSLARI - Mamatkulova Zamira G‘anikulovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  oliy  ta’lim  muassasalarida  tahsil  olayotgan talabalar  jismoniy  sifatlarini  rivojlantirishda  zamonaviy  pedagogik  texnologiyalarni joriy  etishning  nazariy  asoslari  hamda  amaliy  imkoniyatlari  yoritilgan.  Tadqiqotda jismoniy  tarbiya  jarayonida  interfaol  metodlar,  axborot-kommunikatsiya texnologiyalari,  kompetensiyaviy  va  shaxsga  yo‘naltirilgan  yondashuvlarning ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Shuningdek, talabalar jismoniy tayyorgarligi, harakat  faolligi  va  sog‘lom  turmush  tarzini  shakllantirishda  pedagogik texnologiyalarning samaradorligi amaliy natijalar asosida ochib beriladi.