MA’LUMOTLAR BA’ZASI USTIDA HISOBOTLARNI SHAKLLANTIRISH - Israil Tojimamatov Nurmuhammadovich; Egamberdiyeva Nozimaxon Saydulla qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  hisobot  tushunchasi,  uning  ilmiy  mohiyati, ma’lumotlar  bazasidagi  ahamiyati  va  Microsoft  Access  muhitida  hisobotlarni shakllantirish  usullari  yoritilgan.  Maqolada  hisobot  turlari,  ularning  xususiyatlari, hisob-kitob  va  agregat  funksiyalar  yordamida  ma’lumotlarni  umumlashtirish imkoniyatlari batafsil ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, AutoReport yordamida Columnar va Tabular formatlarda hisobot yaratish jarayoni, foydalanuvchi uchun ma’lumotlarni vizual  va  tushunarli  shaklda  taqdim  etish  imkoniyatlari  ko‘rsatildi.  Hisobotlar foydalanuvchi  uchun  axborotni  tez  va  aniq  idrok  etish,  turli  statistik  va  tahliliy ko‘rsatkichlarni chiqarish hamda boshqaruv qarorlarini asoslash uchun muhim vosita ekanligi ta’kidlangan.