JISMONIY TARBIYA DARSLARIDA INTERFAOL METODLARNI JORIY ETISHNING ZAMONAVIY USULLARI - Mamatkulova Zamira G‘anikulovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  umumta’lim  maktablari  va  o‘rta  maxsus ta’lim  muassasalarida  jismoniy  tarbiya  darslarida  interfaol  metodlarni  qo‘llashning zamonaviy  yondashuvlari  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  interfaol  metodlarning  nazariy asoslari,  ularning  jismoniy  faollikni  oshirish,  o‘quvchilarning  motivatsiyasini kuchaytirish  hamda  jamoada  ishlash  ko‘nikmalarini  rivojlantirishdagi  ahamiyati yoritiladi.  Shuningdek,  amaliy  tajribalar  asosida  interfaol  metodlardan  foydalanish samaradorligi baholanadi va pedagogik tavsiyalar ishlab chiqiladi.