JARAYONLARNI IYERARXIK PRINSIPIDAN FOYDALANIB MATEMATIK MODELLASHTIRISH MASALALARI - Xaydarov Ibroximjon Usmonaliyevich,; Meliqo’ziyeva Gulzoda Komiljon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  murakkab  jarayon  va  tizimlarni  matematik modellashtirishda iyerarxik prinsipdan foydalanish masalalari tahlil qilinadi. Iyerarxik yondashuv  asosida  tizimni  bir  nechta  darajalarga  ajratish  orqali  modellashtirish jarayonini  soddalashtirish,  hisoblash  aniqligini  oshirish  va  quyi  tizimlar  o‘rtasidagi o‘zaro  bog‘liqlikni  aniqlash  imkoniyatlari  ko‘rib  chiqiladi.  Ushbu  yondashuv  turli sohalarda samarali matematik modellar yaratishda muhim ahamiyat kasb etadi.